martes, 22 de noviembre de 2011
CUPCAKES DE LLIMONA I MERENGUE
En honor a la Gemma, que avui és el seu dia especial, us comparteixo aquest cupcake original.
Gemma, espero que t'agradi! Moltes felicitats!!
Sílvia
INGREDIENTS
Per 24 cupcakes aproximadament
... PER L'ESPONJA
225g de mantega
450g de sucre blanc
4 ous grans a temperatura ambient
155g de farina de reposteria
155g de farina normal
250ml de llet
1 cullera de postre d'essència de vainilla
... PEL FARCIT DE CREMA DE LLIMONA
4 rovells d'ou
150g de sucre
Suc de 2 llimones
3 cullerades de maicena
... PEL MERENGUE150g de sucre
50g d'aigua
3 clares d'ou
Unes gotes de suc de llimona
1/2 cullerada de cafè de sal
PER FER L'ESPONJA
Pre-calentar el forn a 175ºC
1. En un bol gran treballa la mantega amb el batedor elèctric fins que tingui una textura cremosa.
2. Afegir el sucre i seguir barrejant fins que estigui tot ben cremós (uns 3 minuts).
3. Afegir els ous, un a un, i barrejant bé desprès de cada incorporació.
4. Combina les farines i incorporales en 4 parts, alternant amb la llet i l'extracte de vainilla. Imporant barrejar bé desprès de cada incorporació. Amb això ja tenim la massa.
5. Col·loqueu les càpsules de paper dins les safates de cupcakes. Ompliu cada càpsula 3/4. Un truc és utilitzar l'estri per fer les boles de gelat. Aquella mida és ideal per un cupcake i així tindreu la mida de la massa estàdar i anireu més ràpids ;)
6. Poseu al forn durant 15 minuts, o fins que els cupcakes estiguin daurants i que estiguin esponjosos al tacte. El cuspcakes haurien de ser plans per a poder treballar i decorar millor. Si veieu que els cupcakes us pugen molt i són puntxaguts, voldrà dir que la temeratura del forn és molt alta. Baixeu la temperatura per les properes tongades o pel futur.
7. Treieu els cupcakes de les safates i deixeu refredar a la reixa per refredar.
PER FER EL FARCIT
8. Poseu en un bol els rovells d'ou i el sucre i ho barregeu bé amb les varetes.
9. Un cop està ben barrejat, li incorporem el suc de llimona. Seguim remenant i finalment incoporarem la maicena.
10. Poseu la barreja en un pot i posarem al foc. Ho coguem fins que tingui l'espessor que ens agradi. Una mica compacte va bé per a que es mantingui bé dins el cupcake.
PER FER EL MERENGUE
Podeu posar el merengue que sàpigueu fer. Jo us recomano merengue el italià. Per fer-lo utilitzo la Thermomix, però sino per internet podeu trobar moltes pàgines on us expliquen com fer-lo sense.
11. Poseu el sucre i l'aigua en el vas i programeu 5 minuts a 100ºC, vel. 2. Retireu-ho del vas i reserveu-ho.
12. Sense netejar el vas, poseu la papallona a les fulles de tallar (haurà d'estar ben neta i seca), i incorporar les clares, el suc de llimona i la sal. Programeu 3 min, vel. 3.
13. Amb la màquina en marxa, a la mateixa velocitat, aneu incorporant l'almíbar reservat i calent,deixant-lo caure en un fil molt fi (si s'hagués refredat l'almíbar, calenteu-lo 30 segons al microones). Quan acabeu d'incorporar tot l'almíbar, seguiu batent 6 minuts a vel. 3.
PER FER EL CUPCAKE FINAL
14. Talleu un cercle al centre de cada cupcake de la mida d'una moneda de 2€ i de 2 cm de profunditat. Reserveu el tap que hagueu fet que desprès el tornarem a utilitzar.
15. Farciu cada cupcake amb la quantitat desitjada de crema de llimona i poseu-hi el tap de l'esponja que heu tret abans. Si us sortís molt, podeu treure-li 1cm. Això al gust de cadascú.
16. Un cop tapat, poseu el merengue a sobre i ja estarà llest per disfrutar. Si voleu podeu posar-li alguna decoració a sobre com llimones de sucre o el que se us acudeixi.
A disfrutar!
Moltes felicitats Gemma!
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario