viernes, 11 de noviembre de 2011

MINI MOJITO CUPCAKES

Aquests cupcakes els vaig fer pels 22 anys del meu germà i els seus amics i la veritat és que van sorprendre.... tant que els vaig repetir aquest cap de setmana amb els meus amics. Una proposta original a mig camí entre les postres i els cockatils ;)






Us els recomano! Aquí teniu la recepta per a que els pogueu probar


INGREDIENTS
(Fa aproximadament 32 mini cupcakes)

... PER L'ESPONJA
100ml de rom blanc
170g de sucre
40g de mantega, temperatura ambient
120g de farina
1/4 cullera de postre de sal
1 1/2 cullera de postre de de llevat en pols
1 cullera de postre de ratlladura fina de pell de llimona (1 llimona)
1 cullera de postre de ratlladura fina de pell de llima (2 llimes)
1 cullera de menta trossejada fineta
1 ou gran
120ml de llet sencera
1/2 cullera de postre d'essència de vainilla

... PEL FROSTING
80g de mantega, temperatura ambient
250g de sucre glas
1/4 cullera de postre de ratlladura fina de pell de llimona
1/4 cullera de postre de ratlladura fina de pell de llima
4 culleres de postre de llet sencera
4 culleres de postre de rom blanc
1 cullera sopera de sucre
1 cullera de postre de ratlladura de llima per decorar

PER FER L'ESPONJA
Precalenteu el forn a 170ºC

1. En un pot petit, fes bullir el rom i 30g de sucre, fent que es redueixi a la meitat i desprès retirar i guardar per més endavant.

2. Amb la batedora elèctrica a velocitat baixa, barrejar la mantega, la farina, la sal, el llevat, la ratlladura de les pells de llimona i de llima, la menta i el sucre restant. Barrejar tots els ingredients fins que tinguin una consistència de motlles (crumbs) - Foto 1.

3. Barrejar en un recipient a part l'ou, la llet i la vainilla. Amb la batedora en marxa, anar incorporant mica en mica els ingredients líquids a la barreja de farina i mantega, i barrejar a consciència fins que estigui tot incorporat i uniforme.

4. Ara heu d'omplir les safates de mini cupcakes. Teniu dues opcions, fer-les amb o sense paper. Si les voleu fer amb, senzillament ompliu els forats de la safata amb els motllos de paper i omplir-los. Si les voleu sense, heu de posar mantega (o spray especial) per tot el motllo i despres posar directament la massa. Posar dins el forn durant 15 minuts, o fins que els cupcakes estiguin daurants i que estiguin esponjosos al tacte.

5. Mentre els cupcakes estan encara calents, ruixeu cada cupcake amb 1/2 cullera de postre de la reducció de rom i sucre que hem preparat al principi. Desprès, deixeu que els cupcakes reposin i es refredin completament sobre una reixa per refredar abans de posar el frosting.


PER FER EL FROSTING
Utilitzeu el batedor elèctic i barregeu la mantega, el sucre glas, la ratlladura de pell de llimona i llima a baixa velocitat fins que tingui una consistencia de sorra. En un recipient apart, barregeu la llet i el rom i desprès aneu-ho incoporant a la resta mica en mica mentre seguiu barrejant a velocitat baixa. Quan tots els ingredients líquids s'han incorporat, incrementeu la velocitat i seguiu batint fins que el frosting tingui la textura cremosa desitjada.

Decoreu els minicupcakes amb el frosting i remateu amb una miqueta de ratlladura de llima i sucre a sobre.

És una recepta d'el llibre Cake Days de The Hummingbird Bakery. Espero que us agradin!

Molt bon cap de setmana!


Sílvia





3 comentarios: